fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Novinarski bračni par iz Britanije očaran Opatijom: Pa ovo je druga Nica

Bračni par, popularan u svijetu britanskih medija, na ideju kolegice Julie Berg, također novinarke koja dio godine provodi u Lovranu, došao je prvi put na sjeverni dio Hrvatskog primorja i ostao zatečen ljepotom kraja i gastro delicijama

OPATIJA John Stapleton i Lynn Faulds Woods, novinari britanskih nacionalnih novina »Mail on Sunday«, čija je naklada tri milijuna primjeraka, proteklih sedam dana proveli su na Kvarneru, u Opatiji i na Lošinju. Bračni par, popularan u svijetu britanskih medija, stigao je na Kvarner istražiti »nepoznato«.

Na ideju njihove kolegice Julie Berg, također engleske novinarke koja dio godine provodi u Lovranu, došli su prvi put na sjeverni dio Hrvatskog primorja i ostali zatečeni ljepotom kraja, čistoćom, ponudom, gastro delicijama… U sklopu studijskog putovanja u organizaciji Turističke zajednice Kvarner boravili su u dva opatijska hotela, prošetali lungomarem, jedrili priobaljem, ručali u lučici u Ičićima ali i u restoranu Bevanda, vozili se hidroavionom iz Pule za Lošinj, na Lošinju odsjeli u butik hotelu Alhambra, razgledali uvalu Čikat, otišli u posjet muzeju Apoksiomena i Miomirisnom otočnom vrtu…

Predivno iskustvo

– Ovo nam nije prvi put u Hrvatskoj, bili smo prije u Dubrovniku, ali o Opatiji i Lošinju, općenito ovim sjevernijim krajevima hrvatske obale nismo ništa znali. Mislim da većina Britanaca niti ne zna da ovo postoji što je stvarno šteta jer smo doživjeli predivno iskustvo. Sigurni smo da ćemo se ponovno vratiti, a vjerujte da ćemo potaknuti i ostale da dođu – odgovorio je John Stapleton o prvim utiscima nakon sedmodnevnog putovanja Kvarnerom.

Engleski bračni par puno je putovao svijetom, pisao reportaže, a nakon svega kažu da su i Opatija i Mali Lošinj mjesta, europske destinacije koja treba vidjeti. Međutim, dodaju kako na britanskom tržištu još puno treba raditi na promociji Kvarnera jer je Dubrovnik jedini sinonim za Hrvatsku u Engleskoj.

– Opatijska arhitektura i ljudi su predivni, hrana ukusna. Pili smo odlično vino, šetali lungomarem, jedrili do Lovrana, jeli u ičićanskoj lučici među školjkama i u otmjenom restoranu Bevanda. Sve je bilo izvrsno, posebno. Lošinj je predivan, trebao bi biti jače turistički valoriziran zimi. Mislim da grade dobru priču kao destinacija zdravlja. Sigurna sam da će njihovi zdravstveni turistički paketi biti traženi na tržištu i izvan sezone kupanja. Lošinj je i dobro mjesto za obiteljski odmor, ima puno sadržaja za djecu – mogu vidjeti dupine, voziti carting, a što je najvažnije mjesta su čista, sigurna i opuštajuća – govori Lynn Faulds Woods.

Nalik jugu Francuske

Uz jaču promociju Kvarnera na engleskom tržištu, novinari iz Engleske smatraju kako treba poraditi i na većem broju letova za Krk. Kažu kako je dostupnost vrlo često presudna kod odabira destinacije. Oni su sletjeli u Zagreb i vozili se dva sata do Opatije, kažu da to njima nije teško palo, ali kako bi mnoge to odvratilo od putovanja. Na pitanje mogu li usporediti Opatiju s drugim europskim destinacijama, John Stapleton odmah je odgovorio kako Opatija izuzetno podsjeća na južnu Francusku i Nicu.

– To mi je palo na pamet kada smo se vozili brodićem do Lovrana. Zaista s mora izgleda kao Nica – zaključio je engleski novinar.

Izvor: www.novilist.hr